A Hódmezővásárhelyi Operatív Stáb tájékoztatója:

Az operatív stáb mai értekezletén a rendőrség tájékoztatott arról, hogy jelenleg Hódmezővásárhelyen 22-en vannak hatósági karanténban. Megbetegedésről nem tudunk.
A Kovács-Küry Időskorúak Otthonában – a helyi pletykák ellenére – továbbra sincs lázas beteg, ám a nagymágocsi eset miatt még inkább fokozták a biztonságot. A személyzet zsilipes rendszerben jut be – a mellékajtón léphetnek be az épületbe, ott teljes ruhacsere/fertőtlenítés után mehetnek az ellátottakkal közös terekbe, a megfelelő védőfelszereléssel ellátva. Fokozottan figyelnek a fertőtlenítésre továbbra is.
Megemeltük a hajléktalanszállón az élelmiszerellátást.
A 65 év felettiek eddig is működő szociális ellátását kibővítettük. Eddig a jövedelem-ellenőrzés után a 600 forintos ebédet három helyszínről vihették haza. Most, a közétkeztetésben már működő ingyenes kiszállítás, a 300 forintos steril csomagolás díjával számukra is elérhető. A szociális ellátás igénybevételének lehetőségeiről holnap olvashatnak oldalunkon.
Folyik az élelmiszercsomagok összeállítása, egy ismert áruházlánc jelentősen támogatja ebben önkormányzatunkat.
Kérünk mindenkit, tartsák be a kormány és az operatív törzs által előírtakat, figyeljenek egymásra és ha tehetik maradjanak otthon!